Triatlon za pokal Istre 2018

Naši triatlonci so v polnem tekmovalnem zanosu. Predvsem otroci se le še seljijo iz kraja v kraj, iz tekme na tekmo. V četrtek 31. 5. 2018 so moči merili na področnem šolskem prvenstvu v akvatlonu v Brestanici, konec tedna so nastopili v Kopru, že v torek 5. 6. 2018 pa nekaj izmed njih čaka finalna tekma oz. državno prvenstvo v akvatlonu za osnovne in srednje šole v Ljubljani.

V soboto, 2. 6. 2018 je v Kopru nastopilo 12 naših predstavnikov in 2 predstavnici, skupaj na kar šestih štartih.

Pia Bedene je absolutna zmagovalka v ženski konkurenci na kraljevski razdalji tekme oz. v standardnem triatlonu (1500m – 40km – 10km). V cilj je prišla s časom 2:20:03. Iskreno čestitamo!

Druga ženska predstavnica iz naših vrst, Pia Olga Šepec se je preizkusila na super sprint triatlonu in zasedla 9. mesto. Bravo!

Kot prvi so se v vodo sicer podalji  naši najmaljši dečki in sicer na akvatlonu A – pustimo tokrat razdalje, ker so bile te izmerjeno bolj ”na oko”.  Lovro Seliškar je osvojil 2. mesto, kmalu za njim pa so v cilj pritekli še Marko Lovrenčič (6.), Rok Seliškar (13.), Luka Zupan Čanč (15.) in Jaka Šepec (17.). Čestitke fantom za pogum pri borbi z valovi!

Na akvatlonu B so nastopili Marko Špoljar, ki je ponovno zasedel nehvaležno 4. mesto, takoj za njim je v cilj pritekel Lovro Strniša -5. mesto, Jurij Lovrenčič 12. mesto in Mark Zamida 13. mesto.

Na akvatlonu za vsakogar nas je zastopal Matevž Špilar, ki je osvojil 5. mesto.

V štatefetni obliki sta na standardnem triatlonu nastopila še Miro Kramarič in Bogomil Bedene. Prvi je opravil plavalni in kolesarski del, drugi pa premagal tekaško razdaljo. Duet je osvojil 2. mesto v kategoriji moški štafet.