Državno prvenstvo v sprint triatlonu v Kočevju

Minuli teden je bilo osrednje slovensko triatlonsko tekmovanje Državno prvenstvo v sprint triatlonu, ki je potekalo v Kočevju, kjer je udeležence spremljalo spremenljivo vreme.

Prve tekmovalce oziroma naše najmlajše so v Kočevju pozdravile dežne kaplje, na zadnjem štartu, ki je štel za državno prvenstvo, pa je pri visokih temperaturah kapljal le še znoj.

Najprej so se na cici akvatlonu pomerili Lovro Seliškar, Marko Lovrenčič in Rok Seliškar. Lovro se je po nizu srebrnih medalj v tej sezoni končno razveselil tudi zlate! Marko je v cilj prišel 6., Rok pa takoj za njim kot 7.

Na drugem štartu daljše izvedbe cici akvatlona sta tekmovala Marko Špoljar in Jurij Lovrenčič. Tudi Marko se je razveselil medalje – bronaste. Jurij je tako kot njegov brat Marko, zasedel 6. mesto.

Na razdalji super sprint triatlona se je meril Maks Mlakar, ki je zasedel 12. mesto med kadeti.

Na razdalji, ki je štela za DP smo tokrat imeli le tri predstavnike. Pia in Rok sta nastopila kljub poškodbam, ki ju pestijo te dni. Ana Seliškar je osvojila naslov državne prvakinje v sprint triatlonu med članicami II. in absolutno 4. mesto. Pia Bedene je postala državna podprvakinja v sprint triatlonu med članicami I., Rok Črešnar pa je zasedel 12. mesto med člani II.

Rezultati na straneh Timing Ljubljana >>

Čestitke vsem tekmovalcem! Spodaj si lahko ogledate tudi fotogalerijo iz Kočevja – Foto: Trialtonski klub Inles Riko Ribnica in Triatlonski klub Trisport Kamnik.