Vabimo na 1. novomeški Supatlon!

Nedelja, 3. 6. 2018 – »mestna plaža« Loka Novo mesto

Supatlon je mlada športna disciplina, ki se je v zadnjih letih doživela izreden vzpon. V tem delu umirjena reka Krka nam omogoča, da v Novem mestu poskusimo še z eno atraktivno športno disciplino.

TEKMOVALNE KATEGORIJE

Na tekmovanju lahko nastopijo vsi, ki so polnoletni in se počutijo zdrave. Da pa ne bi bil supatlon samo tekmovalne narave, se lahko prijavite tudi na netekmovalno preizkušnjo, ki bo namenjen predvsem radovednežem in tistim, ki si želijo preizkusiti v supanju in teku ter premagati nalogo predvsem za lastno dobro počutje.

V tekmovalnem delu lahko nastopijo polnoletne osebe. Moški in ženske bodo razdeljeni v ločeni kategoriji.
V ne-tekmovalni kategoriji lahko nastopijo vsi, nepolnoletne osebe pa skupaj s polnoletnim spremljevalcem

RAZDALJA 

200m teka – 200m supanja – 500m teka

TRASA in POTEK 

Tekmovanje bo potekalo na Loki ob Krki, s štartom na mostu od koder bodo tekmovalci tekli do plaže, kjer bo potekala 1. menjava. Tu bo potrebno nadeti rešilni jopič in se varno stopiti povzpeti na SUP. Tekmovalci bodo morali odveslati  na levi breg Krke oz. do Pumpnce, kjer bo potekala 2. menjava. Na tej, bodo tekmovalci odložili sup in rešilni jopič. Tekmovalci s tekom nadaljujejo po levem bregu Krek mimo Gostišča Loka preko lesenega mostu nazaj  na izhodiščno mesto, kjer bo tudi cilj.

URNIK

  • 10.00 – 10.30 zbiranje prijav, preizkušaje supov
  • 10.30 – 11.00 preizkušanje supov, ogled trase, razporeditev v tekmovalne skupine
  • 11.00 –  1. štart
  • 11.15 – 2. štart
  • 11.45 – razglasitev rezultatov

Predprijave tekmovalcev sprejemamo do vključno četrtka, 31. 5. 2018 , na e-naslov: triatlonklub.nm@gmail.com, prijave pa bodo mogoče tudi na dan dogodka – eno uro pred začetkom.