Triatlon na Bledu letos v prijaznem vremenu

V soboto 3. 9. 2022, smo kot vsak prvi vikend v septembru, moči merili na Bledu. Tekma je potekala ob številčni udeležbi in športnikom prijaznem vremenu.

Po obeh štartih evropskega pokala za mladince je sledil štart cicibanov. Na tej akvatlonski preizkušnji nas je zastopal Vitan Ivanež, ki je s pomočjo odličnega teka dosegel 7. mesto.

Prav tako v akvatlonu, je med mlajšimi dečki nastopil Tevž Meh. Kot vedno je pokazal izjemno borbenost a žal se ni vse izteklo po njegovih načrtih in tako je Tevž zasedel 13. mesto.

Na super sprintu A smo ob veliki konkurenci imeli dva predstavnika, Lovra Seliškarja in Zarjo Ivanež. Po skrajno neprijetnih nesporazumih na tekaškem delu tekmovanja, je Zarji na koncu pripadlo 10. mesto med starejšimi deklicami, Lovro pa je osvojil 13. mesto med starejšimi dečki.

Na glavni tekmi dneva – standard triatlonu so nas zastopali Franc Maksl, Jure Meh in Jan Marenče, na akvabiku pa Andrej Prah.

Andreju je uspel odličen nastop in tako je v svoji kategoriji osvojil naslov državnega prvaka. Jure je v precejšni konkurenci veteranov I dosegel zavidljivo 5. mesto, Franc pa je na tekaškem delu žal moral odstopiti. Jan je zasedel 4. mesto med starejšimi mladinci in 15. mesto v absolutni moški konkurenci.

Tekmovanja v sezoni 2022 za mlajše so na Bledu zaključila, izkušenejši pa se bodo v naslednjih dveh mesecih merili še na srednjih in dolgih triatlonih.

Čestitke in srečno!