Duatlon Ribnica tudi letos v slabem vremenu

Prva tekma letošnje sezone duatlon Ribnica, že skoraj tradicionalno poteka v slabem vremenu in tudi letos ni bilo nič drugače.

Tekmovanje smo odprli s štartom Cici A kategorije, kjer je naš klub s 5. mestom odlično zastopal Vitan Ivanež, ki vse od debija leta 2021 prav v Ribnici kaže lep in zgleden napredek.

Kljub slabšem vremenu je v Ribnici vladalo dobro vzdušje in v tem vzdušju smo pričakali štart Cici B kategorije, kjer sta nastopila Tevž Meh in Flora Marjanovič. Tevž je dokazal, da se lahko bori za najvišja mesta in je na koncu za las zgrešil 3. mesto. Kar ni uspelo Tevžu, je uspelo Flori, ki ji čestitamo za doseženo 3. mesto v kategoriji mlajših deklic.

Na Super Sprintu smo imeli kar 8 tekmovalcev, saj so na enaki razdalji nastopile kategorije od starejših dečkov/deklic, do mlajših mladincev/mladink. Zarja Ivanež je z odličnim drugim tekom prišla do 8. mesta v kategoriji starejših deklic, Nina Bajec pa do nehvaležnega 4. mesta v kategoriji mlajših mladink.

Pri starejših dečkih je Jaka Rebernik s srečno številko zmogel 10. mesto, Rok Seliškar je s 7. mestom debitiral na Super Sprintu, Marko Lovrenčič pa nas je z zrelim dirkanjem osrečil z zmago v omenjeni kategoriji.

Pri kadetih je bil zelo hiter Matevž Čampa, ki je dosegel 3. mesto. Mogoče bi z malce več sreče na prvi menjavi dosegel še kakšno stopničko višje. Mark Zamida je kljub manjši bolezni prejšnji teden dosegel 13. mesto v isti kategoriji. Imeli smo tudi debitanta v triatlonskem dresu, Nejc Godnič je zelo dobro dirkal in dosegel 8. mesto v kategoriji mlajših mladincev

Pri odraslih je 3. mesto pri Članih I dosegel Marko Rozman. Na razdalji Sprint duatlona, ki je bil tokrat zaradi vremenskih razmer okrnjen na kolesarskem delu, sta mu družbo delala Jure Meh in Franci Kravcar. Jure Meh je med VeteraniⅠdosegel 5. mesto, Franci pa super 3. mesto med Veterani II.

Vsem udeležencem čestitamo!