Akvatlon na Ptuju postregel z zmagami naših

Na drugi tekmi letošnje sezone nas je pričakalo prav poletno vreme in obetal se je super dan na Ptuju.

Tekmovanje smo začeli s Cicibani, kjer smo imeli enega predstavnika. Vitan Ivanež je kljub manjšim težavam na drugi menjavi zasedel 6. mesto.

Dobre nastope je nadaljeval Tevž Meh, ki je v kategoriji mlajših dečkov znova dosegel 4. mesto in to spet za las. Tevžu čestitamo za kontinuiteto in verjamemo, da bo v naslednjih tekmah posegel po še višjih mestih.

Tokrat sta bila štarta Super sprint kategorij ločena in sta imela tudi različne razdalje. Prvi so bili na vrsti tisti mlajši. Na štartu starejših dečkov in deklic, smo imeli 4 predstavnike. Zarja Ivanež je med deklicami dosegla 9. mesto. Jaka Šepec je letos prvič nastopil in tudi njemu je uspelo 9. mesto v kategoriji. Rok Seliškar je nadaljeval z lepimi nastopi na novih, daljših razdaljah in je ob pomoči dobrega prvega in drugega teka dosegel 4. mesto. Razred zase je bil Marko Lovrenčič, ki je suvereno zmagal v kategoriji!

Pri kadetih smo imeli dva tekmovalca, Mark Zamida je vse, do ciljne ravnine držal 3. mesto, vendar mu je na koncu zmanjkalo malce moči in je dosegel zelo dobro 4. mesto. Lovro Seliškar je prav tako dobro nastopil in bi z malce več sreče lahko posegel še višje, na koncu je zasedel 6. mesto.

Pri mlajših mladincih, ki so tokrat nastopil skupaj s Sprint kategorijo, nas je zastopal Jurij Lovrenčič in tudi on je dosegel 4. mesto. Že četrto 4. mesto za naše člane danes. Je pa Jurij precej napredoval in upamo, da bo nadaljeval v tem slogu.

Skupaj z Jurijem so na najdaljši razdalji dneva nastopili še Marko, Jure in Robert, kot zanimivost, Robert je bil tokrat ponosno najstarejši tekmovalec dneva. Pri Članih I je 6. mesto dosegel Marko Rozman, Jure in Robert pa sta nova državna prvaka v akvatlonu v svojih kategorijah! Jure pri Veteranih I in Robert pri Veteranih III.

Vsem udeležencem čestitamo!