20. Ptujski triatlon 2023

Po dveh tednih smo se ponovno vrnili na Ptuj, le, da nas je tokrat čakal prvi triatlon sezone. Zopet se je Ptuj izkazal kot odlično triatlonsko prizorišče.

Tokrat se je tekmovanje začelo s Super Sprint triatlonom in sicer za kategorije starejših dečkov/deklic, kadetinj in mlajših mladink. Pri starejših dečkih smo imeli 3 predstavnike, ki so prigarali zavidljive rezultate. Jaka Rebernik je dosegel 10. mesto, Rok Seliškar 6. mesto in Marko Lovrenčič je bil zopet razred zase in osvojil 1. mesto! Na istem štartu smo tudi ponosno navijali za naši dve punci, Zarja Ivanež je zasedla 11. mesto pri starejših deklicah, Nina Bajec pa je prišla, do stopničk in zasedla 3. mesto med mlajšimi mladinkami.

Na praktično enaki razdalji, le nekoliko daljši kolesarski trasi so nastopile še kategorije kadetov, mlajših mladincev in Super Sprintu za vse. Pri kadetih je kvaliteten nastop uspel slavljenci Marku Zamidi, ki je zasedel odlično 6. mesto. Kmalu za njim je v cilj pritekel Jurij Lovrenčič, ki res pridno napreduje in je zasedel 7. mesto pri mlajših mladincih. Kljub 2. času teka je Matevž Čampa tokrat zasedel 11. mesto, ne daleč za njim pa je sledil Jakob Cvelbar, ki je zasedel končno 16. mesto. Nejc Godnič si zasluži pohvale za vztrajnost in pogum, kljub težavam in neizkušenosti na 1. menjavi je tekmo speljal in jo končal na 11. mestu med mlajšimi mladinci.

Na najdaljši razdalji dneva smo imeli 3 predstavnike. Jure Meh in Marko Rozman sta na kolesarskem delu odpeljala klubski kronometer, kar je Juretu prineslo vrhunsko 2. mesto med Veterani I, Marko pa je zasedel 5. mesto med Člani I. Imeli smo še še predstavnika med Veterani V, pri katerih je Franc Maksl prav tako zasedel 5. mesto.

Vsem udeležencem in organizatorju čestitamo!