Drugi duatlon sezone v Logatcu

Drugi duatlon letošnje sezone je potekal v industrijski coni Logatec, tekmovalci pa smo se razveselili lepega vremena in pomladnih temperatur.

Tekmovanje smo odprli s štartom Cici A kategorije, kjer je naš klub s 6. mestom odlično zastopal Vitan Ivanež. Tokrat je Vitanu slaba prva menjava nekoliko pokvarila uvrstitev, vendar se je Vitan boril do konca, kar je tisto, kar šteje največ.

Kmalu za tem je sledil štart mlajših dečkov/deklic in starejših dečkov/deklic, tokrat so imeli razdalje enake. Marko Lovrenčič je kljub težavam pred startom, pogumno štartal in dosegel težko prigarano 3. mesto med starejšimi dečki. Tevžu Mehu se je končno nasmehnilo tudi malce sreče in je z odlični nastopom prišel, do 2. mesta med mlajšimi dečki.

Pri mlajših deklicah, je ob nekaj začetne treme nastopila Flora Marjanovič in zasedla zelo dobro 5. mesto. Obe Zarji pa sta nastopili v kategoriji starejših deklic in sta skupaj odtekli prvi tek. Zarja Ivanež je na koncu zasedla 8. mesto, Zarja Šuln pa 10. mesto. S tem, da je bila Zarja Šuln ena redkih deklic, ki je kolesarski del tekmovanja odpeljala na gorskem kolesu.

Pri kadetih smo imeli 3 tekmovalce. Izkušenima Marku in Matevžu se je pridružil Vida Grabič, ki je to sezono zaradi korona zapletov debitiral. Matevž je potrdil odlično formo in z res borbenim nastopom osvojil vrhunsko 3. mesto. Sledil je Vid Grabič, ki je s solo kolesarskim delom in dobrim drugim tekom v cilj prišel na 14. mestu. Takoj za njim je s tekmo opravil še Mark Zamida, ki je zasedel 15. mesto.

Za vztrajnost in delavnost gre pohvaliti Nejca Godniča, ki je v kategoriji mlajših mladincev dosegel 8. mesto.

Pri odraslih smo tokrat imeli le enega predstavnika – zgled klubski mladini, Marko Rozman, ki je s svojim nastopom osvojil 3. mesto v kategoriji članov I.

Vsem udeležencem čestitamo, organizatorjem pa se zahvaljujemo za odlično izvedbo tekmovanja.