Tradicionalni družinski akvatlon ob 10. obletnici delovanja Triatlonskega kluba Novo mesto

Na sončno soboto, 9. 9. 2023, je Triatlonski klub Novo mesto  organiziral že tradicionalni dogodek – Družinski akvatlon. Prvi tovrstni dogodek je potekal leta 2014 v Dolenjskih Toplicah, kjer je TKNM začel s svojimi plavalnimi treningi. Med leti 2015 – 2019 so Družinski akvatloni potekali na Bazenu pri OŠ Grm, nato pa dve leti izvedba zaradi omejitev vezanih na Covid 19 ni bila mogoča. Leta 2022 je dogodek še zadnjič potekal na Grmu, letos pa smo ga premierno izvedli na čisto novem Bazenu Novo mesto, oziroma smo s tekaškim delom tekmovanja povezali bazen in okolico Olimpijskega centra.

Družinski akvatlon je tekma promocijske narave, na kateri so razdalje prilagojene tako, da jih lahko premagajo družinski člani vseh starosti.

54 tekmovalcev se je preizkusilo na 50 m plavanja + 500 m teka. Plavalni del tekmovanja je potekal v plavalnih stezah, sledila je menjava – odlaganje plavalnih očal in obuvanje tekaških copat – nato pa tek proti Konjeniškemu centru in nazaj na ploščad pred vhodom v bazen.  Posamezne družine so predstavljali dva do štirje člani, vsi so tekmovali naenkrat oz. je posamezna družina plavala v progi s še eno družino. Zabeležili smo še za en bazen navijačev, podpornikov, trenerjev in nekdanjih članov, ki so pomagali pri izvedbi zabavnega tekmovanja.

Sledile so podelitve nagrad – najmlajšim in najstarejšim udeležencem, najštevilčnejši družini in najhitrejši družini.

Otroci so se najbolj razveselili velike rojstnodnevne torte ob kateri je nekdanja predsednica Ana Seliškar, vodenje kluba predala novemu predsedniku Darku Jerkoviću. Večina članov je z nasmehom prikimala Darkovim besedam, da je klub ob 10. rojstnem dnevu dobil najlepše darilo – nov bazen.

Zahvaljujemo se družinam za udeležbo, trenerjem za dolgoletno pomoč in navijačem za zvesto podporo!