Na Triatlonu Bled zaključek sezone 2023

Pa smo prišli do konca tekmovalne triatlonske sezone 2023.

Tradicionalno smo jo zaključili v soboto,03.09.2023, na Bledu, kjer nas je dočakalo lepo vreme in pretežno toplo Blejsko jezero, ki je imelo okoli 20°C.

Še zadnje dejanje sezone so otvorili naši najmlajši, ki so se preizkusili v akvatlonu. V ciciban kategoriji se je z doseženim 3. mestom Vitan Ivanež ponovno povzpel na stopničke!
Tevž Meh pa je v kategoriji mlajši dečki dosegel dobro 7. mesto.

Nato smo nadaljevali z višjimi starostnimi kategorijami v dolžini super sprint. Slednji del tekmovanja so začeli tekmovalci v kategorijah mlajši dečki v kateri se je s sovrstniki pomeril Marko Lovrenčič ter mlajše deklice med katerimi je tekmovala tudi naša Zarja Ivanež. Oba sta se uvrstila v deseterico svoje kategorije. Marko na 5. in Zarja na 10. mesto.

Občutno večja konkurenca je bila v kategoriji kadetov, v kateri so tekmovali naši štirje mušketirji. Matevž Čampa je v cilj pritekel 18., sledila sta mu Vid Grabić in Jakob Cvelbar, ki sta tekmo zaključila na 27. in 28. mestu. 31. mesto pa je dosegel Črt Bajec, ki je pred kratkim začel s svojo tekmovalno potjo.

V kategoriji mlajši mladinci in mladinke sta TKNM zastopala Nejc Godnič in Nina Bajec. Nejc je dosegel 11. mesto, Nina pa je za las zgrešila stopničke in zasedla vseeno dobro četrto mesto.

Po zaključenem delu super sprint-a, je sledil triatlon na daljši olimpik dolžini, na kateri so tekmovali člani in veterani. Trener Marko Rozman je v kategoriji člani 1 zasedel 11. mesto, v skupnem seštevku pa je zaključil na 26. mestu. Naš predstavnik kategorije veterani 1, Jure Meh je olimpik dolžino zaključil na 6. mestu svoje kategorije, ter v moškem skupnem seštevku pristal na 44. mestu in obstal v prvi polovici vseh udeležencev na relaciji olimpik.

Ne smemo pozabiti tudi na Andreja Praha, ki je klubu priboril bronasto obarvano mesto na stopničkah v kategoriji veteran 4 v tekmovalnem delu akvabike.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za uspešno izpeljano tekmovalno sezono in želimo, da v prihajajoči skupaj požanjemo še več uspehov in odličnih rezultatov!