1. Akvatlon Novo mesto!

V nedeljo, 17. 3. 2024 je na Bazenu Novo mesto potekal 1. Akvatlon Novo mesto.  Tekmovanje je štelo za akvatlonski pokal Triatlonske zveze Slovenije, v akvatlonu za vse pa so se lahko pomerili tudi nelicencirani tekmovalci.

Na prizorišču Olimpijskega centra Novo mesto se je zbralo 125 tekmovalcev iz cele Slovenije. Obiskovalci so izrazili navdušenje nad dani pogoji – v naravno okolje umeščen bazen in odlične možnosti za povezavo različnih športov.

Prvi so se v vodo pognali najmlajši Ciciji in sicer so tekmovali na razdalji 50 m plavanja in 200 m teka. Takole so se odrezali TKNM-jevci: Terezija Mihelič 2. mesto, Vitan Ivanež 2. mesto, Maj Kumelj 6. mesto.

Na drugem štartu dneva so stali Mlajši dečki in deklice in njihova naloga je bila, da čim hitreje odplavajo 100m in temu dodajo 400m teka. Lucija Matjašič je osvojila 2. mesto, Neca Šuln 5. mesto, Larisa Juršič 6. mesto in Hana Trs 7. mesto, Luka Bat 13.  mesto in Jure Fernandez Murn 14. mesto.

Super sprint akvatlon z razdaljo 200 m plavanja in 400 m teka je imel kar 3 štarte.

Tretji štart dneva je tako pripadal Starejšim dečkom in deklicam ter Kadetom in kadetinjam. Živa Bat je osvojila 2. mesto med Špela Turk pa 6. mesto. Tudi Rok Seliškar je stal na  2. stopnički, 3. mesto pa je osvojil Tevž Meh. Pri kadetinjah je Zarja Ivanež osvojil 6. mesto, Zarja Šuln pa 8. mesto, kadeti pa so se odrezali takole: Vid Grabić 6. mesto, Marko Lovrenčič 7. mesto, Črt Bajec 9. mesto, Jon Janez Novinec 13. mesto, Maj Kočevar 14. mesto in Tim Bayer 15. mesto

V četrtem izmed šestih štartov so se v vodo pognali Mlajši mladinci in mladinke, med tem ko pri starejših ni bilo nobenega predstavnika. Nina Bajec je osvojila 4. mesto, Mark Zamida 5. mesto, Matevž Čampa 6. mesto, Nejc Godnič 7. mesto, Jakob Cvelbar 8. mesto, Miha Bartelj 9. mesto in Vall Kapš 11. mesto.

Na zadnjem, petem štartu za licencirane tekmovalce so se pomerili predstavniki  vseh članskih in veteranskih kategorij. Marko Rozman je osvojil 2. mesto med Člani I., Jani Muhič 2. mesto med člani II., pri članih III.  Jure Meh 2. mesto in Domen Bajec 3. mesto, pri Veteranih I. Andrej Prah 2. mesto in pri Veteranih II., Franc Maksl 1. mesto.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da smo tekmovanje uspeli izvesti. Sponzorjem in donatorjem, ki so nam pomagali s finančnimi in materialnimi sredstvi. Prostovoljcem, ki so izvrstno opravili vse zadolžitve, katere smo jim naložili tako pred, med in po tekmi. Podpornikom, tekmovalcem in gledalcem, brez katerih tekmovanje ne bi imelo smisla.

Krka, d.d., Novo mesto, Plavalni klub Novo mesto, Mestna občina Novo mesto, Očesni center Preskar, ARC-Kranj, Aquamania, Kralj Matjaž, Vina Zajc, Medic sistemi.