Prijetno smo se družili na 4. družinskem akvatlonu

Za nami je še en težko pričakovan družinski akvatlon, ki je potekal v soboto, 27. 5. na Osnovni šoli Grm v Novem mestu. Vsako leto je več udeležencev, otroci pa tovrstno merjenje moči vzamejo povsem zares in tako tudi starše priganjajo k treningu za čim boljšo uvrstitev na naši družinski tekmi.

Plavalo in teklo je kar 34 družin v treh starostnih kategorijah. Predšolski otroci in njihovi starši so preplavali eno dolžino bazena na Grmu in pretekli en krog. Otroci prve triade osnovnih šol in njihovi starši so preplavali razdaljo dveh dolžin bazena in pretekli dva kroga, najstarejši otroci pa so odplavali 3 dolžine in pretekli 3 kroge.

Čeprav je šlo za rekreativni dogodek, katerega namen je predvsem druženje, je bilo čutiti tudi veliko adrenalina in bili smo priče resnemu boju otrok za uvrstitve. Ker pa rezultat otrok brez rezultata staršev ni veljal, so se morali tudi slednji zelo potruditi. Starši so bili mnenja, da tekma ni mačji kašelj, jim je pa zelo pomagala vzpodbuda in navijanje otrok.

Sklepna ugotovitev dneva je, da je naš bazen za tovrstne dogodke že premajhen oz. ne raste z nami 🙂 – kar je vidno tudi na fotografijah.

Hvala učiteljem, trenerjem, staršem in ostalim članom kluba, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodka. Hvala podjetju Dana d.o.o., ki je poskrbelo, da na vroč dan nismo bili žejni, ter Krki d.d. in Mestni občini Novo mesto, ki nas podpirata preko cele sezone.