Triatlon za pokal Istre v znamenju vetra in sonca

Triatlon za pokal Istre je potekal v Kopru, v soboto, 3. 6. 2017. Tekma v Kopru je ena tistih, tradicionalnih, katere se naši člani z veseljem udeležijo, saj je prizorišče prijetno, triatlon na morju pa vedno nekaj posebnega. Letos so organizatorji pripravili novo in hitro traso kolesarske proge, ki je vodila od Kopra proti Izoli in nazaj, z malo zavoji in praktično brez vzponov.

Tokrat nismo posegli po najvišjih odličjih, a smo vseeno odšli domov z zadovoljnimi nasmehi na obrazih.

Najprej so se v vodo pognali najmlajši – Marko Špoljar, Luka Zupan Čanč, Jaka Rebernik in Lovro Seliškar, ki so tekmovali na Cici akvatlonu. Marko je osvojil 3. mesto. Bravo!

Na daljših razdaljah Cici akvatlona, sta se v razburkanem morju in na žgočem soncu borila Gal Jurij Kovačič in Matevž Špiler. Matevž se je na svoji prvi akvatlonski preizkušnji veselil srebrne medalje.

Morje se ni umirilo niti na naslednjih tekmah. Na sprint triatlonu so tekmovali Alenka Marjetič, Gašper Štih, Peter Geršič, Igor Makovec in Iztok Kovačič. Vsi tekmovalci pravijo, da so se odrezali po najboljših močeh, Alenka in Gašper pa sta zasedla nehvaležni 4. mesti v njunih kategorijah.

Na zadnjem štartu najdaljše preizkušnje, ko je sonce že padalo v morje sta na olimpik razdalji nastopila Pia Bedene in Miro Kramarič. Pia je kot ponavadi stala na stopničkah – tokrat s srebrno medaljo okoli vratu, za kar ji iskreno čestitamo!

Vsi rezultati na straneh Timing Ljubljana >>