Prva letošnja tekma na morju – Portorož!

V nedeljo, 28. 5. smo se veselili prve letošnje tekme na morju – na Triatlonu Portorož 🙂 Eni so po dolgem času okusili slano vodo, drugi pa so prvič začutili zadovoljstvo ob prihodu v cilj po opravljanem triatlonu.

Že ob 10. uri sta v vodo pognala Iztok Kovačič in Alenka Marjetič, ki sta tekmovala na sprint akvatlonu (750m plavanja, 4km teka). Alenka je osvojila 1. mesto med ženskami, Iztok pa 2. mesto v kategoriji. Bravo!

Uro za njima so na Cici akvatlonu 1 (50m plavanja, 500m teka) nastopoli najmlajši: Marko Špoljar, Luka Zupan Čanč, Jaka Šepec, Lovro Seliškar in Rok Seliškar. Marko je končno prišel do težko pričakovane zlate medalje, za kar mu iskreno čestitamo! 🙂

Na drugem štartu otrok oz. Cici akvatlonu 2 (200m plavanja, 1000m teka) sta se pomerila Pia Olga Šepec in Gal Jurij Kovačič. Njuna skupina je spregledala smer plavanja in tako so plavali nekaj 10 metrov več kot bi morali sicer.  To je sestavni del našega športa, predvsem pa tekem na odprtih vodah. 🙂

Na triatlonu za vsakogar je tekmoval naš Tim Vipavec in zasedel 6. mesto, kot debitantka pa je nastopila tudi Anita Kralj Repše.

Tudi na petem štartu, takrat že ekstra vročega tekmovalnega dne, smo imeli dva predstavnika. Na razdalji Olimpik Triatlona sta tekmovala Pia Bedene in Gorazd Repše. Pia  je osvojila 2. mesto v kategoriji, Gorazd, kot triatlonski začetnik in debitant na tej razdalji, pa se je veselil 11. mesta.

Vsem pogumnim še enkrat čestitamo!!!