Po dolgih dveh letih smo se ponovno družili na 7. družinskem akvatlonu!

Veseli smo, da nam je letošnje leto uspelo izvesti že 7. družinski akvatlon, saj nam je pretekli dve leti to preprečila pandemija Covida – 19. Tekmovali in družili smo se v soboto, 21. 5. na Osnovni šoli Grm v Novem mestu.

Tako kot vsako leto do sedaj, smo tudi letos bili zadovoljni z udeležbo, tako pri najmlajši, kot tudi pri starejših.

Plavalo, teklo se družilo in navijalo je 90 članov. Udeleženci tekmovanja so tekmovali v petih starostnih kategorijah. Predšolski otroci in njihovi starši so preplavali eno dolžino bazena na Grmu in pretekli en krog. Otroci prve triade osnovnih šol in njihovi starši so preplavali razdaljo dveh dolžin bazena in pretekli dva kroga. Četrtošolci in petošolci so preplavali tri dolžine bazena ter pretekli tri kroge. Najstarejši otroci, kateri so bili razdeljeni v dve kategoriji, pa so odplavali šest dolžin in pretekli štiri kroge.

Družinski akvatlon je rekreativno družaben dogodek, katerega namen je predvsem druženje in predstavitev našega dela. Kljub temu je bilo v zraku čutiti kar nekaj adrenalina, predvsem pri najmlajših, ki so radovedno pogledovali proti medaljam in nagradam. Otroci so na tekmovanju dali vse od sebe, prav tako se s svojimi močmi niso »šparali« tudi starši, saj je končni rezultat pri najmlajših predstavljal tako rezultat otroka, kot tudi starša. Starejše kategorije otrok pa so tekmovali proti staršem!

Srce športnega dogodka so tudi navijači, zato smo zelo veseli, da so se dogodka udeležili tudi naši preostali člani, ki niso tekmovali, so pa nam s svojo prisotnostjo pomagali ustvariti dobro vzdušje.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem učiteljem, trenerjem, staršem in ostalim članom kluba, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodka. Posebna zahvala gre sponzorjema tovarni zdravil Krka d.d. in Mestni občini Novo mesto, ki nas pri našem delu podpirata že vrsto let.

Vsem udeležencem pa smo dolžni tudi opravičilo. Pri seštevku končnih časov, se nam je pripetila napaka, tako da smo za kratek čas razglasili napačna končna mesta. Napako smo popravili, pri tem se vam iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje!

V tabeli spodaj si lahko ogledate končne rezultate in fotografije iz samega dogodka.

PREDŠOLSKI OTROCI
Goran Mrzlikar 1.      mesto
Ana Ožbolt 2.      mesto
Elena Fernandez Murn 3.      mesto
Julija Turk Aupič 4.      mesto
Artemii Portnov 5.      mesto

 

1.- 3. RAZRED
Vitan Ivanež 1.      mesto
Jure Fernandez Murn 2.      mesto
Andraž Zamida 3.      mesto

 

4.      –  5. RAZRED
Rok Seliškar 1.      mesto
Tevž Meh 2.      mesto
Luka Leon Kovačič 3.      mesto
Maks Čampa 4.      mesto
Flora Marjanović 5.      mesto

 

6.      RAZRED
Marko Lovrenčič 1.      mesto
Jaka Rebernik 2.      mesto
Zarja Ivanež 3.      mesto
Maj Kočevar 4.      mesto
Jaka Šepec 5.      mesto

 

7.      –  9. RAZRED
Mark Zamida 1.      mesto
Matevž Čampa 2.      mesto
Nejc Godnič 3.      mesto
Lovro Seliškar 3.      mesto
Jurij Lovrenčič 5.      mesto
Črt Bajec 6.      mesto
Miha Bartelj 7.      mesto