Na Ptuju prvi triatlon sezone!

V nedeljo, 8. 5. 2022 je na Ptuju potekal prvi triatlon sezone. TKNM–jevci smo se že navsezgodaj zjutraj odpravili na Ptuj, kjer smo z nestrpnostjo čakali na začetek tekmovanja.

Tekmovanje se je začelo s triatlonom za vsakogar, kjer sta odlično nastopila Jurij Lovrenčič in Samo Ivanež. Jurij je dosegel 4. mesto, Samo pa je tekmovanje končal na  5. mestu.

Na razdalji mini sprint, je odlično pripravljenost pokazal Marko Lovrenčič, ki je v cilj pritekel na 6. mestu. Na isti razdalji smo imeli še dva predstavnika, Jaka Rebernik je osvojil 15. mesto, Zarja Ivanež pa je pri deklicah osvojila 10. mesto.

Sledil je štart super sprinta, kjer so naše barve zastopali Matevž Čampa, Gal Jurij Kovačič, Jakob Cvelbar in Žiga Grandovec. Matevž Čampa je zasedel 6. mesto in tako pokazal tudi dobro plavalno pripravljenost. Sledil je »mini paket« TKNM-jevcev, eden za drugim so v cilj pritekli Gal Jurij Kovačič, na 10. mestu, Jakob Cvelbar na 11. mestu ter Žiga Grandovec na 12. mestu.

V najmlajši kategoriji cicibani A, smo imeli enega predstavnika, Vitan Ivanež je nastopil na svojem prvem akvatlonu in zasedel odlično 5. mesto. V kategoriji cicibani B, ki so prav tako tekmovali v akvatlonu, pa smo imeli tri predstavnike. Tevž Meh je svoj nastop končal tik pod stopničkami, Luka Leon Kovačič je v cilj pritekel na 7. mestu, Maks Čampa pa na 10. mestu.

Za konec je sledil še štart super sprinta. Jan Marenče je v kategoriji člani I. osvojil 6. mesto, Marko Rozman pa 8. mesto. V kategoriji  veterani I. sta nastopila Jure Meh in Gorazd Repše, Jure je osvojil 3. mesto, Gorazd pa 7. mesto. S stopničkami nas je poleg Jureta razveselil tudi Robert Lovrenčič, ki je v kategoriji veterani II., osvojil 3. mesto. Andrej Prah pa je v kategoriji veterani IV. osvojil 5. mesto!

Vsem udeležencem tekmovanja iskreno čestitamo!