Državno prvenstvo v duatlonu – Ribnica

Tradicionalno prva tekma sezone je bila tokrat na sporedu zadnja in sicer na prvo oktobrsko soboto. Iz spomladanskega termina se je na jesen preselilo tudi aprilsko vreme.

Dež je prizanesel najmlajšim in tako so naši tekmovalci odlično nastopili na razdalji CICI DUATLONA (500 m, 1 km, 250 m). Rok Seliškar je zasedel 2. mesto, Tevž Meh 6. mesto in Maks Čampa 20. mesto. V kategoriji mlajših dečkov na isti razdalji je Lovro Seliškar osvojil 3. mesto.

Na državnem prvenstvu v SUPER SPRINT DUATLONU (2 km, 8 km, 1 km) je bila cesta že mokra in drseča, kar je prispevalo k številnim manjšim padcem. Oba naša tekmovalca sta se hitro pobrala in nadaljevala s tekmovanjem. Matevž Čampa je zaključil na 10., Mark Zamida pa na 11. mestu.

Največ nastopajočih smo imeli na najdaljši razdalji –  državnem prvenstvu v SPRINT DUATLONU (5 km, 20 km, 2,5 km).

Ob močnem deževju in vetru, ki  je tekmovalce premikal po cestišču, smo bili veseli predvsem, da smo tekmo končali brez padcev in poškodb! Ana Seliškar je v ženski konkurenci osvojila 2. mesto in postala državna prvakinja med članicami II. Jan Marenče je osvojil 2. mesto med starejšimi mladinci, Simon Iskra 3. mesto med člani I, Marko Rozman 5. mesto med člani I in Darko Jerković 4. mesto med člani II. Tudi v veteranskih kategorijah smo dobili državnega prvaka. Med veterani I je to postal Borut Vehar, v isti kategoriji pa je Jure Meh osvojil 7. mesto. V kategoriji veteranov IV je Andrej Prah osvojil 4. mesto.

Čestitke nastopajočim, predvsem pa tistim TKNM-jevcem, ki so nastopili na vseh sedmih tekmah ”COVID SEZONE 2020” 🙂