Novomeški polmaraton

Poleg Državnega prvenstva v duatlonu v Ribnici je v domačem Novem mestu potekal 3. Novomeški polmaraton. Tekmovalci so sprejemali težke odločitve kam na tekmo. Nekaterim je uspelo odtekmovati tako v Ribnici kot tudi naslednji dan v Novem mestu – in to z več kot odličnimi rezultati.

V soboto, 3. 10. sta bila na sporedu teka na 6,5 km in 10 km, nedelja pa je bila rezervirana za polmaraton.

Na razdalji 6,5 km so nastopili naši najmlajši in za njih je bila to vse prej kot najkrajša razdalja. Marko Špoljar je dosegel odlično 7. mesto, takoj za njim se je uvrstil Gal Jurij Kovačič na 8. mesto, sledila sta mu Marko Lovrenčič na 11. mestu in Luka Leon Kovačič na 14. mestu. Jurij Lovrenčič je zasedbo dopolnil z 29. mestom.

V teku na 10 km smo imeli na delu tri člane, Robert Lovrenčič je zasedel vrhunsko 9. mesto absolutno in 1. mesto v svoji starostni kategoriji, Iztok Kovačič pa je dosegel 10. mesto v isti kategoriji. V ženski konkurenci je uspeh dopolnila Jana Oražem Lovrenčič z 10. mestom absolutno in 2. mestom v kategoriji.

Na nedeljskih, kraljevih 21 km bomo najprej izpostavili tekmovalca, ki sta že dan prej na DP v Ribnici dosegla zavidljive rezultate. Nič drugače ni bilo na polmaratonu, kjer je Borut Vehar potrdil odlično pripravljenost in s časom 1:23:20 osvojil 3. mesto v kategoriji in 25. mesto v absolutni moški konkurenci. Borutu je sledil Marko Rozman s svojim debitantskim nastopom na tej razdalji in s časom 1:30:44 osvojil 11. mesto v kategoriji. Alenka Marjetič velja za najbolj prekaljeno tekmovalko med TKNM-jevci na polmaratonih in maratonih in tudi tokrat nas je navdušila s časom 1:37:53 in 5. mestom v kategoriji.

Čestitke našim tekmovalcem in organizatorju za izpeljavo dogodka v oteženih okoliščinah!