Triglav triatlon Bled 2020

Peti teden zapored se je odvijala peta tekma sezone. Organizatorji tekme na Bledu so se potrudili, da je vsak lahko našel tekmovalno razdaljo, ki mu najbolj ustreza. Poleg državnega prvenstva v standard razdalji in akvabiku so se odrasli lahko pomerili še na sprint triatlonu in triatlonu za vsakogar. Mlajši so tekmovali v super sprintu in na cici akvatlonu.

Rok Seliškar je med najmlajšimi letos že petič stal na najvišji stopnički, Tevž Meh je v isti kategoriji zasedel 11. mesto.

Na daljši različici akvatlona (200 m plavanja, 1200 m teka) je Marko Lovrenčič osvojil 2. mesto, Lovro Seliškar pa 4. mesto.

V super sprint triatlonu (300 m, 13 km, 3 km) je nastopil Matevž Špilar in zasedel 18. mesto.

Na razdalji sprint triatlona (750 m, 20 km, 5 km) je Simon Iskra zmagal med ČLANI I, Darko Jerković je osvojil 4. mesto med ČLANI II, Robert Lovrenčič pa 6. mesto med VETERANI II.

Na standard triatlonu (1500 m, 40 km, 10 km) je Jan Marenče osvojil 2. mesto med STAREJŠIMI MLADINCI, Marko Rozman 9. mesto med ČLANI I, Ana Seliškar 2. mesto med ČLANICAMI II, Jure Meh pa 13. mesto med VETERANI I.

Na akvabiku (1500 m plavanja, 40 km kolesarjenja) je Jakob Höfferle osvojil 2. mesto med ČLANI I in 3. mesto v absolutni moški konkurenci. Andrej Prah pa 1. mesto med VETERANI IV.

Do konca nas čakata še dve tekmi. Prihodnji konec tedna bo v Ankaranu med drugim potekalo državno prvenstvo v sprint triatlonu, 3. 10. 2020 v pa v Ribnici državno prvenstvo v sprint duatlonu.