Triatlonske preizkušnje v Ljubljani

Zadnji avgustovski konec tedna je bil rezerviran za triatlonske preizkušnje v Ljubljani, kjer sta med drugim potekala državno prvenstvo v Super sprint triatlonu za starejše dečke in kadete ter državno prvenstvo v Sprint triatlonu za mladince, člane in veterane.

V soboto, so s preizkušnjami pričeli ciciji in mlajši dečki. Luka Leon Kovačič je osvojil 5. mesto, Tevž Meh pa se je uvrstil takoj za njim na 6. mesto. Marko Lovrenčič je osvojil 2. mesto med mlajšimi dečki, Rok Seliškar pa 5. mesto v isti kategoriji.

Na super sprint triatlonu je Lovro Seliškar osvojil 6. mesto, Mark Zamida pa 13. mesto med starejšimi dečki. Gal Jurij Kovačič je super sprint razdalji v kategoriji kadetov, zasedel 10. mesto.

Marko Rozman in Robert Lovrenčič sta nastope otrok podprla z udeležbo na triatlonu za vsakogar in osvojila 3. in 10. mesto.

V nedeljo, so TKNM  na državnem prvenstvu v sprint triatlonu zastopali sami izkušeni tekmovalci. Jan Marenče je zasedel 6. med starejšimi mladinci, Marko Rozman 6. mesto med člani I, Jure Meh 4. mesto med veterani I, Andrej Prah 2. mesto med veterani IV in Igor Makovec 4. med veterani IV.

Za večino tekmovalcev je bila to prva tekma v drugem delu tekmovalne sezone, med tem ko se je Andrej Prah, že teden dni prej, 21. 8. 2021 mudil na državnem prvenstvu v sprint kros triatlonu na Vogrščku. Andrej je osvojil 3. mesto v kategoriji veteranov IV. Sam je povedal, da je šlo za težko a nadvse lepo in doživeto preizkušnjo.

Vsem fantom iskreno čestitamo!

Fotografije: arhiv tekmovalcev in prijavim.se >>