Blejski triatlon v sončnem vremenu

Prvi septembrski konec tedna je tradicionalno rezerviran za Triatlon Bled. V toplem, sončnem vremenu so se tekmovalci toliko bolj veselili preizkušenj.

Prvi se je v vodo in takoj za tem na tekaški del, pognal Tevž Meh v kategoriji cici akvatlon (50 m – 500 m) in z nastopom osvojil 6. mesto. Rok Seliškar je v kategoriji mlajših dečkov (200 m – 1200 m) zasedel 3. mesto.

Na super sprint tekmovanju (300 m – 13 km – 3,3 km) je nastopil Lovro Seliškar in zasedel 11. mesto med starejšimi dečki.

Na štartu dneva  – državnem prvenstvu v standardni razdalji (1.550 m – 38 km – 10 km) oz. na atraktivnem olimpik triatlonu, kjer so tekmovalci pričeli s plavanjem v blejskem jezeru, odkolesarili v Bohinj in tam zaključili s tekom, se je pomerilo največ TKNM-jevcev. Jan Marenče je osvojil 3. mesto med starejšimi mladinci in absoultno 11. mesto. V kategoriji članov je Simon Iskra zasedel 4. mesto, Jakob Höfferle pa 5. mesto.

Na državnem prvenstvu v akvabiku (1.550 m plavanja – 38 km kolesarjenja) je Andrej Prah zasedel 2. mesto v kategoriji veteranov IV, Jure Meh pa 3. mesto med veterani I.

Čestitke za vse nastope in osvojene medalje!