Duatlon v Komendi za zaključek sezone

V nedeljo, 10. 10. 2021 je v Komendi potekala zadnja tekma sezone. Navkljub hladnemu in vetrovnemu vremenu so bili tekmovalci dobro razpoloženi, najmlajši pa so z nestrpnostjo čakali da se pomerijo na progi.

Tekmovanje so odprli mlajši cicibani in cicibanke. Tevž Meh nas je razveselil z odličnim 5. mestom, takoj za njim pa je v cilj pritekel Luka Leon Kovačič. S svojim nastopom nas je zopet prijetno presenetil Vitan Ivanež, ki je na svoji drugi tekmi osvojil 13. mesto. Tudi za Floro Marjanovič je bila to druga tekma, na kateri je zasedla 9. mesto.

Pri cicibanih je Rok Seliškar navkljub tehničnim težavam s kolesom zasedel odlično 6. mesto, le dobro sekundo za njim pa je v cilj pritekel Jaka Rebernik in tako osvojil 7. mesto. Posebno pohvalo si zaslužita tudi Eva Marjanović (8. mesto) in Zarja Ivanež (9. mesto). Slednja je imela zaradi premraženosti nekaj težav pri odpenjanju čelade, Eva pa je zadnji del proge borbeno odtekla, navkljub bolečinam, ki so se pojavile v stopalih.

Sledil je Super sprint, kjer so v kategoriji starejših dečkov naši tekmovalci dosegli sledeče rezultate: Lovro Seliškar 5. mesto, Matevž Čampa 7. mesto, Mark Zamida 13. mesto in Miha Bartelj 15. mesto. V kategoriji kadetov pa je Gal Jurij Kovačič osvojil 9. mesto.

Za konec je sledila še tekma v Sprint duatlonu. Marko Rozman je na sredini proge nesrečno padel in tako končal brez uvrstitve. V padec se je zapletel tudi Simon Iskra, ter pri tem izgubil nekaj dragocenega časa, vseeno pa je preizkušnjo končal na skupnem 5. mestu (1. mesto v kategoriji). Kljub dolgi in nepredvidljivi sezoni glede »covid« ukrepov, so tudi naši ostali tekmovalci prikazali dobro pripravljenost na zadnji tekmi sezone. Tako je Borut Vehar skupno osvojil 9. mesto ter (1. mesto v kategoriji), Jure Meh skupno 21. mesto (4. mesto v kategoriji), Igor Makovec 28. mesto (1. mesto v kategoriji), ter Andrej Prah 29. mesto (2. mesto v kategoriji).

Sezona je tako končana, mi pa že z nestrpnostjo pogledujemo proti naslednji, ter pri tem že pridno treniramo.