Duatlon Ribnica 2021

Sicer tradicionalno prva tekma sezone, je letos 2. oktobra 2021 postala predzadnja tekma še ene ”Covid” sezone. Številna udležeba TKNM-jevcev na prav vseh štartih je poskrbela za odlično vzdušje!

Tekmovanje so odprli s štartom Cici A kategorije, kjer je od naših tekmovalcev prvi prečkal ciljno črto Luka Leon Kovačič, ki je zasedel 5. mesto absolutno. Takoj za njim se je na 6. mesto uvrstil Tevž Meh.  Malce za njima je Vitan Ivanež kot najmlajši tekmovalec zasedel odlično 14. mesto. Pri puncah  je Flora Marjanovič zasedla 7. mesto. Tako za Floro kot Vitana je bila to prva tekma.

Po bučnem navijanju na prvem štartu, je sledil štart Cici B kategorije. Naš najhitrejši tekmovalec je bil Marko Lovrenčič, ki je zasedel 3. mesto. Kljub sodniški napaki, je Rok Seliškar prikazal borbenost in vztrajnost in končal na 6. mestu, takoj za njim pa je v cilj pritekel Jaka Rebernik na 7. mestu. Maks Čampa pa je zasedel 9. mesto. Zarja Ivanež je zasedla 7. mesto med dekleti – tudi za njo je bil to debitantski nastop in veseli smo, da se povečuje zasedba tudi pri nežnejšem spolu.

Na Super Sprintu je bil tokrat najhitrejši Matevž Čampa, ki je dosegel nehvaležno 4. mesto v kategoriji Starejših dečkov. Lovro Seliškar je osvojil 7. mesto v isti kategoriji, Miha Bartelj pa 15. mesto.

Pri odraslih je zopet raztural Simon Iskra, ki je osvojil absolutno 3. mesto in 1. mesto v kategoriji članov I. Vrhunsko je nastopil tudi Borut Vehar, ki je osvojil 1. mesto v kategoriji veteranov I. Razveselila sta nas tudi Andrej Prah in Igor Makovec, ki sta zasedla 2. in 3. mesto v kategoriji veteranov V. Pri odraslih sta tekmovala tudi Marko Rozman in Jure Meh, ki sta v svojih kategorijah zasedla 5. in 6. mesto.

Posebne čestitke gredo Flori Marjanovič, ter Zarji in Vitanu Ivanežu! Vsi trije so namreč debitirali na triatlonskih tekmovanjih.