Državno prvenstvo v akvatlonu v Brestanici 2020

Sezono smo začeli z duatlonom, pretekli teden smo tekmovali v triatlonu, sedaj pa je bilo na vrsti državno prvenstvo v akvatlonu.  Na bazenu Brestanica je bilo pod strogimi predpisi NIJZ-ja, dobro poskrbljeno za tekmovalce in spremljevalce.

Prvi so se v vodo in nato na tek, pognali ciciji, med katerimi je Rok Seliškar tudi tokrat osvojil 1. mesto. Luka Leon Kovačič je zasedel 10. mesto, Tevž Meh 11. mesto in Maks Čampa 12. mesto.

Naslednja skupina naših fantov je prvič tekmovala na daljši – super sprint razdalji. Preplavati so morali 200 m in preteči 1 km… Marko Lovrenčič je vajen stopničk in tudi tokrat je osvojil 3. mesto. Jaka Rebernik je osvojil 12. mesto, Jaka Šepec pa 15. mesto.

Na sprint akvatlonu (400 m plavanja, 2 km teka) je Gal Jurij Kovačič osvojil 8. mesto, Mark Zamida 9. mesto, Lovro Strniša 11. mesto, Miha Bartelj 12. mesto in Matevž Špilar 15. mesto.

Na razdalji standard akvatlona (1000 m plavanja, 5 km teka) smo tako v moški kot ženski konkurenci, zastopali večina kategorij. Ana Seliškar (2. mesto) in Alenka Marjetič (3. mesto) sta skupaj stali na stopničkah članic II. Jan Marenče je osvojil 5. mesto med starejšimi mladinci, Marko Rozman 7. mesto med člani I, Jure Meh 5. mesto med veterani I, Robert Lovrenčič 2. mesto med veterani II in Andrej Prah 3. mesto med veterani IV.

TKNM-jevci se organizatorju TK Krško zahvaljujemo za izvedbo in z veseljem pričakujemo tekme, ki še sledijo v nadaljevanju sezone.