6. Triatlon Ljubljana

Obsežen tekmovalni program, številčna udeležba, predvsem pa ukrepi vezani na korona virus, so prispevali k temu, daj je 6. Triatlon Ljubljana potekal dva dneva. TKNM-jevci smo barve kluba številčno in uspešno zastopali tako v soboto kot nedeljo.

Rok Seliškar je ponovno zasedel 1. mesto med cicibani, kmalu za njim pa sta v cilj pritekla Tevž Meh na 7. mestu in Luka Leon Kovačič na 8. mestu. Tekmovali so na razdalji 50m plavanja, 3km kolesarjenja in 500m teka.

Na drugem štartu enake dolge preizkušnje (50 m, 2,5 km, 500 m) sta nastopila Lovro Seliškar in Marko Lovrenčič ter zasedla 4. in 5. mesto

Na super sprint triatlonu (250 m, 7 km, 2 km) smo navijali tako za mladinske predstavnike kot tudi odrasle tekmovalce. Gal Jurij Kovačič je osvojil 10. mesto, Mark Zamida pa 14. mesto.  Alenka Marjetič je v ženski konkurenci osvojila 4. mesto. Med moškimi je Marko Rozman osvojil 3. mesto, Jakob Muren 6. mesto, Robert Lovrenčič 7. mesto in Iztok Kovačič 10 mesto. Posebna pohvala gre družini Kovačič – Marjetič, kjer so tekmovali prav vsi družinski člani!

Drugi tekmovalni dan je bila na vrsti posebna – kronometrska izvedba sprint triatlona (750 m – 20 km – 5 km). Tekmovalci smo se bolj kot preizkušnje, bali slabe vremenske napovedi, a je vse potekalo brez težav in padcev. Ana Seliškar je osvojila 2. mesto med članicami II, Jan Marenče 4. mesto med starejšimi mladinici, Marko Rozman 8. mesto med člani I, Jure Meh 10. mesto med veterani I, Andrej Prah 8. mesto med veterani IV, v isti kategoriji, pa je Igor Makovec osvojil 9. mesto.

Pohvale Marku Rozmanu, ki je nastopil oba tekmovalna dneva in skrbel za klubski podmladek, ter Janu Marenčetu, ki je kar za dobrih 9 minut popravil lanskoletni čas na enaki progi!