Bogat vikend triatlonskih preizkušenj

Za nami je razgiban avgustovsko-septemberski vikend, v katerem smo se članice in člani TKNM pomerili na kar treh prireditvah.

Zadnjega dne v avgustu se je Jurij Redek udeležil 13. Cres Triatlona in sodeloval na supersprint razdalji. Poroča, da je bilo vroče, ampak je šlo, kar dokazuje tudi dejstvo, da je bil med 20 udeleženci absolutno sedmi, peti moški in drugi v svoji kategoriji, tako mu je pripadla tudi medalja. Vsi rezultati na https://www.stotinka.hr/hrv/ utrka/3024/ukupni_poredak 

Pia Bedene, se je v soboto 31. avgusta, udeležila triatlona standardne razdalje (olimpik) v italjanskem Gradežu. Za 1500 m plavanja, 40 km kolesa in 10 km teka je Pia potrebovala 2 h 46 min in 12 s ter osvojila 3. mesto v kategoriji članic.

V nedeljo, 1. septembra, smo TKNM-jevci nastopali na 5. Triatlonu Ljubljana, drugič zapored s posebnostjo, saj je na sprint razdalji veljalo pravilo “no draft”.

Maks Čampa, Luka Leon Kovačič, Tevž Meh, Rok Seliškar in Marko Lovrenčič so se prvi podali na triatlonsko preizkušnjo. Marko Lovrenčič je zasedel 2. mesto, Rok Seliškar pa 3. mesto med cicibani!

Na enaki razdalji, v kategoriji mlajših dečkov so se za medalje potegovali Miha Bartelj, Matežv Čampa, Lovro Seliškar in Mark Zamida. Lovro Seliškar je osvojil 2. mesto.
Na super sprint razdalji smo navijali za Nela Bobnarja, Gala Jurija Kovačiča, Jurija Lovrenčiča in Matevža Špilarja.

Na sprint triatonu, so tekmovalci v bazen štartali s 30 sekundnim zamikom, da je kolesarski del tekmovanja lahko potekal po pravilu ”no draft” oz. brez vožnje v zavetrju. Najprej so štartale ženske, kjer se je Ana Seliškar izkazala kot najhitrejša ženska na kolesarskem delu preizkušnje. Po dobrem letu odostnosti in dveh operacijah se je na tekmovanja vrnil naš Igor Makovec, pa novo pridruženi član Andrej Prah in Robert Jereb. Najtežje sta štart pričakala naša najmlajša udeleženca na sprint triatlonu – Jan Marenče in Tim Vipavec. Slednji je po okvari kolesa, večina proge odpeljal v stoječem položaju.

Že v soboto mlajše predstavnike čaka zadnja tekma sezone – Triatlon Bled, odrasli pa se bodo pomerili v super sprint in standardni razdalji.

Pester triatlonski vikend si oglejte tudi v spodnji fotogaleriji…