Aktivne poletne počitnice 2019

Šolske počitnice se počasi iztekajo, mi pa obujamo spomine na začetek le teh, ko so se odvijale TKNM aktivne počitnice.

Udeleženci smo preizkusili kako je, če se na večino aktivnosti podamo kar s kolesi ali peš. Tako smo bili ne samo aktivni, ampak tudi prijazni do okolja. Kar dvakrat v vsakem izmed treh terminov smo se s kolesi odpravili v Dolenjske Toplice (9 km v eno smer), kjer smo nato plavali in uživali na toboganih. Ob Krki smo odpedalirali tudi do Loke, kjer smo aktivnosti nadaljevali na kajakih in supih. V triatlonu in duatlonu smo se preizkusili v Zalogu, v Konjeniškem športnem centru Češča vas pa smo se zbližali tudi s konji in mačkami 🙂 Ob vsakodnevnem vračanju s kolesi v našo ”bazo” smo že nestrpno čakali kaj bo dobrega za kosilo – nikoli nas niso razočarali.

V Kolesarskem klubu Adria Mobil smo bili deležni predstavitve, tekmovalnih koles – klasičnih cestnih, koles za vožnjo na čas in koles namenjenih le za vožnjo po pisti oz. našem prenovljenem velodromu.

V času, ko je bilo zelo vroče, smo ustvarjali, igrali družabne igre, še najraje pa smo se obmetavali z vodnimi baloni.

“Želim si, da bi se počitnice še enkrat začele!”
JAKA

Aktivne počitnice so potekale pod pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto.

Sodelovali smo še z Zavodom Novo mesto in Kolesarskim klubom Adria Mobil, Konjeniškim centrom Češča vas, Termami Krka – Dolenjske Toplice, Kajak – kanu, sup klubom Novo mesto, v Gostilni na letališču pa so poskrbeli, da nismo bili lačni.