8. triatlon Preluk 2023 na Hrvaškem

V soboto, 1. 7. smo nadaljevali s tekmovanji na Hrvaškem. Tokrat smo se udeležili 3. tekme hrvaškega pokala, ki šteje za pokala Alpe Adria in polovično za slovenski triatlonski pokal.

Dobro organizirano tekmovanje se je pričelo s serijo tekmovanj v akvatlonu. Naš prvi predstavnik, Vitan Ivanež, je v kategoriji U9, zasedel odlično 4. mesto. Malce mu je zmanjkalo za kolegi iz TK Rival in TK Ljubljana.

Naslednji predstavnik je bil Tevž Meh, ki je v kategoriji U11, v akvatlonu tokrat zasedel solidno 7. mesto. Naj omenim, da sta se Vitan in Tevž veliko pripravljala na menjave, kar je rezultiralo v hitrih časih (Vitan celo najhitrejša menjava) in veliko raztresenega pudra v kombiju😊

Naši naslednji tekmovalci so že tekmovali v triatlonu, ki je ob velikem številu tekmovalcev poskrbel za klasično triatlonsko dirkanje. Začeli smo z kategorijami Super Sprint U13 in U15. V kategoriji U13 je Marko Lovrenčič nadaljeval z dobrimi nastopi to sezono in zasedel 4. mesto. Prav tako je dobro nastopal Mark Zamida, ki je dosegel 9. mesto v kategoriji U15.  isti kategoriji je Jakob Cvelbar tokrat osvojil 36. mesto absoultno.

Na Sprint tekmi smo imeli enega predstavnika, Marko Rozman je zasedel 39. mesto absolutno in 6. mesto v kategoriji.

Vsem udeležencem in organizatorju čestitamo!