Triatlonska klasika na Ptuju

V nedeljski triatlonski klasiki na Ptuju, ki je potekala 12. 5. 2024, se je preizkusilo kar 21 članov iz TKNM. Od tega 16 otrok in 5 odraslih.

Pri najmlajših sta Vitan Ivanež in Terezija Mihelič osvojila 2. mesto v svojih kategorijah. Oba že celo leto pridno tekmujeta in nabirata stopničke.

Na startu super sprinta, ki je bil tokrat ločen na štart moških in žensk, smo imeli 10 tekmovalcev v različnih kategorijah. V kategoriji starejših dečkov je Tevž Meh zasedel 5. mesto, Živa Bat pa v kategoriji starejših deklic 3. mesto. Med kadeti je Marko Lovrenčič dosegel 6. mesto, sledil so mu Vid Grabič na 12. in Črt Bajec na 22. mestu. Pri kadetinjah je Zarja Ivanež dosegla 9., Zarja Šuln pa 14. mesto.

Tudi mlajši mladinci so delili na dva štarta, na super sprint in sprint. Mark Zamida je med mlajšimi mladinci na super sprintu zasedel 1. mesto, Nejc Godnič pa 3. mesto. Pri mlajših mladinkah je Nina Bajec na super sprintu dosegla 3. mesto. Na sprint triatlonu so bili na štartu 4 naši mlajši mladinci. Matevž Čampa je zasedel 6. mesto, Jurij Lovrenčič je dosegel 7., Jakob Cvelbar 9. in Miha Bartelj 10. mesto.

Pri odraslih je Marko Rozman zasedel 5. mesto med člani I., prav tako na 5. mestu je bil med člani III. Jure Meh. Pri veteranih I. je Andrej Prah dosegel 3. mesto. V kategoriji veterani II. sta bila Igor Makovec na 5. in Franc Maksl na 7. mestu.

Vsem tekmovalcem in organizatorju čestitamo!