Prva tekme nove sezone v Ribnici!

V soboto, 9. 4. 2022 je v Ribnici potekala prva tekma nove tekmovalne sezone. Vremenska napoved ni bila obetavna, vendar smo TKNM-jevci vseeno imeli na štartu prijavljenih 18 tekmovalcev.

V kategoriji cicibanov smo imeli enega predstavnika, Vitan Ivanež je dosegel 9. mesto. V kategoriji mlajših dečkov so barve Triatlonskega kluba Novo mesto zastopali Tevž Meh, Luka Leon Kovačič in Maks Čampa. Tevž Meh je pokazal dobro pripravljenost na začetku sezone in dosegel 6. mesto, Luka Leon Kovačič pa je po odličnem teku v cilj pritekel le šest sekund za Tevžem in osvojil 7. mesto. Maks Čampa je prav tako pokazal veliko željo po tekmovanju in osvojil 9. mesto. Pri deklicah smo v kategoriji mlajši deklic imeli eno predstavnico, Flora Marjanović je pokazala veliko borbenega duha in v cilj pritekla na 7. mestu.

Lovro Seliškar je v kategoriji starejših dečkov osvojil 5. mesto, ter zgolj za štiri sekunde zgrešil uvrstitev na zmagovalne stopničke. V isti kategoriji sta nastopila tudi Marko Lovrenčič in Jaka Rebernik, Marko je osvojil 9. mesto, Jaka pa je navkljub želodčnim težavam v cilj pritekel na 14. mestu. Pri starejših deklicah je Zarja Ivanež osvojila 9. mesto, Zarja Šuln pa 10. mesto. Veliko smole je med tekaškim delom imela Iva Godec, ki je morala tako predčasno zaključiti s tekmovanjem. Posebno pohvalo za pogum si zaslužita prav Zarja Šuln in Iva Godec, saj je bila to za njiju prva duatlonska preizkušnja.

Matevž Čampa je v razdalji super sprinta za kadete v močnem deževju in izredno nizki temperaturi osvojil 8. mesto, Mark Zamida pa 12. mesto.

Zaradi vse slabših vremenskih pogojev, je bila razdalja sprint duatlona nekoliko skrajšana. Simon Iskra je tako na skrajšani progi osvojil 3. mesto, Jan Marenče 5. mesto in Marko Rozman 7. mesto.

V kategoriji veterani 1 je Jure Meh osvojil 2. mesto, v kategoriji veterani 2 pa je nastopil Marko Lovrenčič in osvojil 4. mesto.

Iskrene čestitke vsem udeležencem tekmovanja!