Odlične uvrstitve na Duatlonu Logatec

Na 30. rojstni dan Slovenije smo se triatlonci zbrali na duatlonu v Logatcu. To je bila tretja in zadnja tekma prvega dela sezone, sicer pa prva duatlonska preizkušnja v tem letu. Tokrat smo bili najštevilčnejše zastopani na Sprint razdalji, na kateri smo pobrali največ medalj.

V kategoriji mlajših dečkov so se tekmovalci spopadli s 500 m teka, 1 km kolesa in 250 m teka. Kljub težavam na kolesu je bil najhitrejši TKNM-jevcev Rok Seliškar, ki je dosegel 6. mesto. Sledil mu je Jaka Rebernik, ki je dosegel 8. mesto, Maks Čampa pa je osvojil 11. mesto.

Naslednji so štartali na super sprint razdalji (2 km, 8 km, 1 km) na kateri sta nastopila dva naša člana. Matevž Čampa je potrdil svoj napredek in dosegel 4. mesto v kategoriji starejših dečkov, v isti kategoriji je Mark Zamida zasedel 8. mesto.

Na najdaljši preizkušnji dneva (5 km, 20 km, 2.5 km) je nastopilo 6 TKNM-jevcev in vsi so se odrezali res odlično. Simon Iskra je osvojil 2. mesto absolutno in 2. mesto med Člani I, Borut Vehar je zasedel 5. mesto absolutno in 1. mesto med Veterani I. Jan Marenče je nadaljeval niz dobrih rezultatov in dosegel 8. mesto absolutno in 1. mesto med Starejšimi mladinci. Marko Rozman je zasedel 15. mesto v absolutni konkurenci in 3. mesto med Člani I, Jure Meh je med Veterani I zasedel 5. mesto, Igor Makovec pa 2. mesto med Veterani IV.

Preizkušnja je pokazala da smo Dolenjci izvrstni duatlonci! Simon, Borut in Jan so z zavidljivimi rezultati za zgled ostalim TKNM-jevcem.