Nastopili v vseh disciplinah na 15. Ptujskem triatlonu

Na prvem triatlonu sezone na Ptuju smo triatlonke in triatlonci novomeškega kluba sodelovali v vseh disciplinah – akvatlonu, triatlonu za vsakogar ter super sprint in sprint triatlonskih dolžinah. Prvič v zgodovini našega kluba smo tako na uradnem tekmovanju zbrali ekipo za vse razpisane discipline.

Na letošnjem Ptujskem triatlonu smo sicer ostali brez najvišjih uvrstitev na stopničkah, vendar smo lahko z doseženimi rezultati za začetek sezone zadovoljni. Predvsem smo dobili veliko novih izkušenj na uradnih tekmovanjih, pri tem pa nas veseli sodelovanje naših mlajših tekmovalk in tekmovalcev.

Praktično idealno vreme za tekmovanje je šlo resnično na roke skoraj 400 tekmovalcem, pri organizaciji pa tudi ni bilo videti večjih zapletov, če odštejemo nekaj negodovanja zaradi uveljavljanja novih triatlonskih pravil. Sodniki so namreč na prvem triatlonu sezone kar striktno uveljavljali nekatera nova pravila, kot na primer prepoved uporabe dodatnih clip-on krmil na kolesu ter prepoved uporabe škatel, nahrbtnikov in brisač v menjalnem prostoru.

Rezultati 15. Ptujskega triatlona >>