Na Triatlonu za pokal Istre naša tekmovalca na stopničkah

V soboto je v Kopru potekal letošnji prvi in edini slovenski “morski” triatlon, ki je prinesel našim tekmovalkam in tekmovalcem lepe uspehe in prijetno družabno doživetje na obali.

Pia Bedene je v sprint triatlonu med mlajšimi mladinkami zasedla izvrstno 2. mesto, Miro Kramarič pa je bil 3. v sprint kategoriji Veterani III. Posebej velja za energičen nastop pohvaliti tudi najmlajša predstavnika novomeškega kluba Gala in Marka, ki sta se res dobro odrezala v akvatlonu.

Triatlon na obali organizirajo že 6. leto, letos pa je štel tudi za državno univerzitetno prvenstvo in skupaj privabil skoraj 370 tekmovalcev. Resnici na ljubo je ob začetku prireditve v Kopru kazalo, da vreme ne bo prizanašalo sodelujočim, saj je veter dobro razburkal morje, nad prizoriščem pa so grozili tudi črni nevihtni oblaki. Tako je med tekmami v akvatlonu in super sprint triatlonu tekmovalcem še nekoliko nagajalo vreme, pred začetkom tekme v sprint triatlonu pa je veter ponehal in nebo se je razjasnilo, tako, da so imeli udeleženci v zadnji disciplini praktično idealne razmere.

Kot zanimivost dodajmo, da so se letos organizatorji odločili, da na plavalnem delu dovolijo uporabo neoprenskih oblek, kar je lep del tekmovalcev tudi izkoristilo. Temperatura morja je bila sicer krepko nad 21 stopinj Celzija, kar je pomenilo, da so tisti, ki lažje prenašajo nizke temperature, brez težav opravili s plavanjem tudi brez neoprenske obleke.

Zaključimo lahko, da smo TKNM-jevci preživeli skupaj lepo družabno soboto, ki nam je prinesla tudi pomembne tekmovalne izkušnje.

Rezultati Triatlona za pokal Istre 2016 >>