Na Ptujskem triatlonu TKNM številčno in uspešno

Minuli konec tedna je bilo vse v znamenju petic 😉

V nedeljo 6. maja smo se 5. zapored udeležili Ptujskega triatlona. Tekma v najstarejšem slovenskem mestu je med TKNM-jevci vedno najbolj priljubljena in najbolj obiskana. Tokrat nas je tekmovalo kar 24! Najprej sta se na razdalji TRIATLONA ZA VSAKOGAR (100m, 10km, 1km) pomerili Tanja Jereb in Barbara Špoljar. Tanja je zasedla nehvaležno 4. mesto, Barbara, kot triatlonska debitantka pa 6. mesto. Bravo!

Za cicije smo navijali na dveh štartih. Na AKVATLONU CICI A (50m, 500m) so nastopili Lovro Seliškar (2. mesto), Rok Seliškar (11. mesto), Luka Zupan Čanč (12. mesto), Marko Lovrenčič (13. mesto), Miha Rebernik, Jaka Rebernik (19. mesto), Jaka Šepec (20. mesto) Miha Rebernik (27. mesto).

Na AKVATLONU CICI B (200m, 1000m) Marko Špoljar (4. mesto), Lovro Strniša (5. mesto), Gal Jurij Kovačič (13. mesto), Jurij Lovrenčič (16. mesto), Miha Bartelj (19. mesto), Matevž Čampa (21. mesto).

Na SPRINT TRIATLONU (750m, 20km, 5km) Ana Seliškar (2. mesto, 8. abs), Pia Bedene (3. mesto, 11. abs), Alenka Marjetič (4. mesto, 15. abs).  Gorazd Repše (3. mesto, 30. abs), Marko Rozman (7. mesto, 16. abs), Miro Kramarič (5. mesto 38. abs), Robert Jereb (5. mesto, 52. abs), Rok Črešnar (15. mesto, 56. abs), Iztok Kovačič (10. mesto, 66. abs).

Ana Seliškar je po tekmi povedala:

Na Ptuju sem nastopila leta 2014, ko sem tekaški del premagovala z bolečinami (plan je bil odstopiti). Leta pred tem in do letos sem le opazovala, navijala in si želela, da bi še kdaj nastopila. V tem času sta me s številnimi nastopi prehitela oba sinova, ki sta zagotovo dedovala športno vnemo. Po težki operaciji kolka in dolgotrajni rehabilitaciji sem vesela, da mi je tekma uspela. Plavanje v ”velikem bazenu” je za nas, ki celo sezono čofotamo v 17 metrskem, pravi podvig. Kolesarski del je letel nad pričakovanji, s klubsko kolegico Pio Bedene smo prigarale kar nekaj na plavanju izgubljenih minut. Na teku me je najprej zmanjkalo – premalo sem pila, gel mi je takoj po prihodu iz menjalca padel iz roke… po prvem krogu sem končno ujela ritem in potem počasi stopnjevala tempo. Na koncu sem najbolj vesela, da končno lahko spet tekmujem…  za kak boljši rezultat pa bo še čas! Iskreno čestitam zmagovalki, sošolki Simoni Dolinar Majdič, ki s tekmami in nami tekmicami pometa za šalo 🙂

Rezultati na straneh Protime >>