Dolgi triatlon v Poreču za zaključek sezone

Dolgi triatlon (1.9/90/21) v Poreču je bil zopet lep zaključek triatlonske sezone, pa še v naši neposredni bližini.  Nastopilo je okoli 400 tekmovalk in tekmovalcev vključno s štafetami, kar je ravno na meji, kar to prizorišče še prenese.

Megleno jutro in slaba vidljivost pri plavanju nista preprečila super razpoloženja na startu. Morje je bilo prijetno hladno in dokaj mirno. Kolesarska steza valovita z vzponi. Predvsem pa deloma spolzka in s šestimi »ležečimi policaji«, kar je bil tudi vzrok enemu resnemu padcu. Organizatorji se žal niso potrudili, da bi umaknili vsaj 2 najbolj problematična, kljub prigovarjanju mnogih! Pri kolesarjenju pa tudi  še nisem videl toliko konstantne vožnje v zavetrju na tekmi, kjer zaveterje ni dovoljeno. Res je, da je bila proga polna kolesarjev, ampak za ravninske dele bi lahko upravičeno razdelili kakšni 30-40 postankov v boksu. Ko pač tekmovalci vidijo, da sodniki niso preveč  strogi, to izkoristijo.  Tako oblikovane skupine so pomenile   tudi počasno ter nevarno vožnjo pri dohitevanjih, srečevanjih in spustih. Na obratu kolesa so organizatorji organizirali glasbo, delili vodo, ISO ter banane. Tekaška proga je bila dokaj ravninska, vendar v nekaj delih precej ozka. Super je bilo poskrbljeno za okrepčila, delili so celo SiS gele. Pohvalno. Tekmovalci smo bili na splošno dobro pripravljeni, le proti koncu tekaškega dela smo si tu pa tam (malo počasnejši) privoščili  kratko hojo predvsem mimo okrepčevalne postaje.

Sicer je bila tekma dobro organizirana, podelitev pa ob mnogih slovenskih medaljah sploh vesela in posrečena z vložki zabavnih slovenskih domačih viž od Golice do Rožice! Skratka izredno pozitivno, športno in zabavno vzdušje pri naših sosedih!

Letošnja prireditev si sicer zasluži eno oceno nižje od lani, zaradi gneče in varnosti na progi, sicer pa velja še vedno visoka ocena (4).

Triatlon je štel tudi za slovensko  državno prvenstvo v tej razdalji. Državna prvaka absolutno sta postala Simona Dolinar Majdič in Jaroslav Kovačič! Čestitke! Iz našega kluba smo imeli dve lepi  uvrstitvi obeh sodelujočih: Pia Bedene je bila odlična 2. med članicami 1 v slovenske prvenstvu ter 4. v ženski konkurenci, ter  Miro Kramarič, ki sem zasedel 2. mesto med veterani 3 v slovenskem prvenstvu ter 4. mesto v tej kategoriji skupno.

Miro Kramarič